80/10/10 Életmód Blog

80/10/10 Életmód Blog

Fügeee!!!

2016. július 20. - Patri21

Napi étrend:

  • Reggeli: dinnye
  • Ebéd: banán zeller turmix, barackok és füge

⇒ Banán-zeller turmix: 80 dkg banán, 12 dkg zeller

A zellert apró darabokra vágjuk, hogy a rostok szétváljanak és könnyebb legyen leturmixolni. A banánt és a zellert összeturmixoljuk annyi vízzel, amennyi a kívánt sűrűség eléréséhez szükséges.

A füge házilag termett egy egyéves (bokornak még nemigen nevezhető) fügeágon. Gyakorlatilag a tél közepe óta növekedett. Akkor jelent meg, mint kis bimbó, a fügeág oldalán, és már önmagában is csodának számított hogy a kis növényke egyáltalán próbálkozik a termés érlelésével. Aztán minden nap elmentem mellette az udvaron, nézegettem, simogattam, reméltem hogy egyszer majd beérik. Később egyre több kisfüge jelent meg a levelek alatt, pici zöld gumócskákként. Most nyáron növekedésnek indultak és az egyik végre eljutott abba az állapotba, hogy már érettnek volt mondható. Ez az első alkalom, hogy füge termett a kertünkben. Tegnap utánaolvastam, hogy miről lehet felismerni az érett fügét. Miután úgy találtam, hogy színre, méretre és megjelenésre is érettnek néz ki, leszedtem és megkóstoltam. Nagyon finom! ♥

Most várom, hogy szép lassan a többi is megérjen majd! Ezek az élet gyönyörű, csodálatos eseményei!

A bejegyzés trackback címe:

https://811eletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr798904212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása