80/10/10 Életmód Blog

80/10/10 Életmód Blog

Cukkinitészta

2016. augusztus 12. - Patri21

Az egyik legélvezetesebb módja a cukkini elfogyasztásának az, ha cukkinitésztát készítünk belőle. Ehhez nem kell mást tennünk, mint egy Julienne hámozóval hosszú vékony csíkokra vágni a cukkinit, majd valamilyen ízletes öntetet tenni rá. Összekeverni, pluszban lehet még hozzá zöldséget, gyümölcsöt, salátát is adni, és kész a tökéletes vacsora!

Fontos, hogy ehhez a recepthez a fiatal, közepes vagy kisebb méretű cukkiniket használjuk és ne a nagyon nagyokat, mert azok már szárazak, szivacsosak, magok vannak bennük, nehezebb őket vágni és ízre sem olyan jók.

Öntetnek ma egy Avokádós szószt készítettem:

⇒ Összetevők: 1 kicsi, hámozott cukkini, ½  avokádó, 2 zellerszár, 1 citrom leve, ½ csésze spenót (rukkolával helyettesítve), 1 kis paradicsom, ( ½ evőkanál kockára vágott hagyma, de ezt én most nem használtam)

Az egészet összeturmixoljuk, egy krémes öntetet kapunk, amit salátaöntetként használhatunk.

Pár nappal ezelőtt Nektarinos-ánizskapros öntettel ettem. Ez is finom volt. :)

cam00886.jpg

cam00894.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://811eletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr5510407082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása