80/10/10 Életmód Blog

80/10/10 Életmód Blog

Cukkini tekercs és batyu

2016. augusztus 12. - Patri21

Újabb cukkini variációk. :)

Sima zöldségszeletelővel vagy akár egy zöldséghámozóval vékony hosszanti szeleteket vágunk a cukkiniből.

cam00876.jpg

Tekercs: 2-3 cukkiniszeletet egymás mellé teszünk kevés átfedéssel. Az egyik végére tesszük a tölteléket, majd szépen feltekerjük. Látványra nagyon szép, olyan mint egy zöldséges palacsinta. :)

Batyu: 2 szelet cukkinit teszünk egymás mellé kevés átfedéssel, majd ezen keresztbe másik 2 szeletet ugyanígy. A "kereszt" közepére tesszük a tölteléket, aztán ennek tetején összehajtjuk először az alsó, majd a felső cukkiniszeletek végeit. Ez meg olyan, mint egy kicsi szendvics. :) Az a jó, hogy ebből nem potyog ki annyira a töltelék a csavarás vagy az evés közben.

Tölteléknek sokmindent lehet használni, kísérletezzünk bátran! Az én tapasztalatom az, hogy a tekercsből könnyen kiesnek a nagyon apróra vágott zöldségek. Az pedig mindkettőre igaz, hogy a magas víztartalmú dolgok hajlamosak szétfolyni, kifolyni a sarkokon, réseken. Ha mégis ilyet teszünk bele, akkor tányéron együk késsel-villával, mert ha kézzel felemeljük és úgy próbáljuk harapni, akkor a könyökünkön fog végigfolyni a paradicsomlé... (sokszor megtörtént eset :D) Esetleg lehet olyat, hogy kézzel kicsit kinyomkodjuk a levet az aprítógéppel simára vágott zöldségekből, mielőtt beletennénk a tekercsbe vagy batyuba.

A legújabb zseniális trükköm pedig az, hogy először egy salátalevélbe csomagolom bele az aprított zöldséget és a paradicsomot, majd a salátacsomagot batyuzom körbe a cukkiniszeletekkel. Így még kevésbé potyog/csöpög. Azért ez se 100%-os, társaságban még mindig inkább a késes-villás megoldást javaslom. Vagy egyszerűen az ilyesmiket ne bele tegyük, hanem külön köretnek.

Gyakran használt töltelékek: paprika, répa, saláta, retek, zeller, kukorica, uborka, lucernacsíra, avokádó, citromlé. Ezek sokféle változatban vágva, szeletelve, reszelve, aprítva, turmixolva, egymással keverve, mikor hogy van kedvem. Olyan is van, hogy magában eszem a cukkiniszeleteket, mert mostanában nagyon megszerettem az ízét. Édes gyümölcsökkel is finom, ezzel is megéri kísérletezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://811eletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr8610407146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása