80/10/10 Életmód Blog

80/10/10 Életmód Blog

Élvezetesen hűvös falatok

2016. július 19. - Patri21

Napi étrend:

  • Reggeli: dinnye
  • Ebéd: őszibarack
  • Vacsora: alma, élvezetesen hűvös falatok, cukkinitészta-saláta barackos-zelleres öntettel

Élvezetesen hűvös falatok: 25 dkg nektarin, 25 dkg uborka

Az uborka ¼-ét vékony szeletekre vágjuk. A többit összeturmixoljuk a nektarinnal és összekeverjük a szeletelt uborkával. Jó étvágyat!

⇒ Cukkinitészta saláta: 45 dkg saláta, 1-2 cukkini, 45 dkg barack, 12 dkg zeller, paprika

A salátát felaprítjuk és egy tálba tesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk és hozzákeverjük a salátához. A barackot és a zellert összeturmixoljuk, ebből lesz az öntet. Paprikaszeletekkel díszítjük.

Cukkinit csíkozhatunk többféleképpen is, pl. szeletelő, aprítógépekkel, zöldséghámozó késsel vagy julienne hámozóval. Ez utóbbi kapható a Sparban, kb. 500 Ft-ért. Nekem is onnan van, működik és nagyon szeretem, mert nem félek tőle, hogy megvágom vele magam (mint pl. a huzigálós szeletelőkkel...) A sima zöldséghámozó is megteszi, ez esetben a csíkok kicsit vastagabbak lesznek. Kitartóbbak próbálkozhatnak azzal, hogy egy éles késsel vágnak vékony szeleteket, majd csíkokat. Reszelhetjük is a cukkinit, ekkor a csíkok rövidebbek lesznek. Vannak speciális spirálvágó szerkentyűk is, amikkel tényleg gyönyörű "tésztacsíkokat" lehet vágni, de ez már egy magasabb árkategória. Mindenki válassza ki a neki megfelelő megoldást!

page_8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://811eletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr368900320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása